Workshop: Kulturarvsdata, OpenRefine och Wikidata

Skrivet av Linnéa Lundin

Välkommen på efterlängtad workshop med FoU-projektet Användbara auktoriteter för datadriven samlingsforskning måndagen den 17 april kl 9-15 i Livrustkammaren.

Efter förra årets seminarium utlovade vi en hands on workshop där deltagarna skulle få testa den arbetsmetod som vi använt oss av i projektet på sina egna datamängder. Nu är det dags! Vi ses i Livrustkammarens Hörsal kl 9 måndagen den 17 april och inleder med fika och introduktion till OpenRefine, Wikidata och projektets arbetssätt.

Resten av dagen ägnar vi åt workshopande där vi i projektgruppen cirkulerar, förklarar och hjälper deltagarna att laborera med OpenRefine och matcha valfria egna dataposter mot Wikidata. Vi bjuder på en lättare lunch kl 12 och fortsätter därefter workshopen. Har man inte möjlighet att delta hela dagen är det helt okej att avvika vid lunch.

Glöm inte att ta med din dator och en lämplig datamängd att laborera med. Det kan t ex vara en Excel-fil eller csv från din institutions samlingsförvaltningssystem med personer, platser, föremål eller något annat från era samlingar. Mer instruktioner och förberedelser kommer via mail efter att du anmält dig.

Mer info och anmälan hittar du här.