Livrustkammaren söker en Intendent med fokus på pedagogik

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som brinner för museers pedagogiska arbete. Du kommer att arbeta med pedagogisk utveckling med fokus på skolan, men också med barn och ungas museiupplevelse utanför skolans värld. Du arbetar med vår omfattande skolverksamhet, utarbetar program samt genomför visningar och program för skolor på alla nivåer. Du håller också i visningar och andra pedagogiska aktiviteter för alla åldrar i det livslånga lärandet. Du genomför själv i visningar i princip dagligen och vissa visningar, föredrag och liknande utförs utanför ordinarie arbetstid, vilket gör att arbete på kvällar och helger förekommer.

Du arbetar med upplevelsebaserat lärande, utställningspedagogik och hands-on-lärande i museet och som projektmedarbetare i myndighetens utställningsproduktioner.  Tillsammans med kollegorna arbetar du även med andra arbetsuppgifter inom Livrustkammarens publika verksamhet, vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga. I mötet med besökarna arbetar du för det goda värdskapet och är aktiv i sociala medier för att skapa möjlighet till en bra dialog med besökarna.

Under 2019 öppnar Livrustkammaren en ny basutställning för första gången på 40 år. Den publika verksamheten behöver därför utvecklas och förnyas, allt ifrån nya skolprogram till nya hands-on-upplevelser för hela familjen. Som intendent med fokus på pedagogik är du mycket viktig i detta arbete och vi söker därför dig om är både pedagogiskt erfaren, kreativ och nytänkande.


Dina kvalifikationer:

Du har en akademisk examen i historia eller andra kulturhistoriska ämnen, pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet.

Du har gedigen erfarenhet av liknande arbete vad gäller pedagogik och lärande på museer

Du har mycket god kännedom om skolans behov och förutsättningar

Du är utåtriktad och samarbetsvillig

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska

Ytterligare språk är meriterande

Erfarenhet av projektledning är meriterande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet
Myndigheten tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Lön enligt överenskommelse, sex månaders provanställning tillämpas. Tillsvidare, med placering på Livrustkammaren, 100%

Ansökan Upplysningar om tjänsten lämnas av museichef Malin Grundberg 08-402 30 40. Facklig företrädare för Saco-S är Jonas Lindwall 08-402 3021. Uppge diarienummer 211-1116-2018 på din ansökan som du skickar till registrator@shm.se senast 2018-12-31.

Statens historiska museers uppgift är att främja intresset för historia och sprida kunskap om kulturarvet som myndigheten förvaltar och bevarar. I myndigheten ingår Historiska museet, Livrustkammaren, Kungliga Myntkabinettet, Skoklosters slott, Stiftelsen Hallwylska museet samt uppdragsverksamheten Arkeologerna. Myndigheten bedriver även museiverksamhet vid Tumba bruksmuseum. Vi ska vara attraktiva, angelägna och finnas lättillgängliga både i våra museilokaler, på våra utgrävningar samt digitalt.