Vikarierande antikvarie till flyttprojekt

Tjänsten
Kungliga Myntkabinettet, som i dag bedriver verksamhet på Slottsbacken 6 i Stockholm, kommer att flytta verksamhet och personal till Statens historiska museers lokaler på Narvavägen i Stockholm. Vi söker nu en vikarierande antikvarie till flyttprojektet.

Arbetet innebär först och främst att du deltar aktivt i flyttprojektet med dokumentation, hantering och emballering av olika material. Du kommer också att, i begränsad utsträckning, få delta i pågående utställningsprojekt samt vara en del av verksamhetens specialistkår.

Kvalifikationer

Du skall:
– vara specialiserad inom numismatik gärna med tonvikt på vikingatid.
– ha goda referenser gällande samarbetsförmåga.
– ha erfarenhet av projektarbete.

Meriterade är:
– erfarenhet av arbete med museisamlingar eller liknande känsligt material och därmed en god förståelse för de säkerhetsaspekter som måste beaktas.
– akademiska betyg i konstvetenskap eller historia.

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du är noggrann och strukturerad och det är även viktigt att du är lyhörd och är flexibel. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekryteringsprocess.

Anställningsvillkor och tillträde
Tjänsten är en heltidstjänst och ett vikariat på ett år.  Tillträde i augusti 2018.

Upplysningar
Upplysningar om tjänsten lämnas av museichef Eva Ramberg, tel. 08‑519 553 10. Uppgifter om anställningsvillkor lämnas av personalspecialist Emelie Gloza, tel. 08-519 556 07. Facklig företrädare för SACO-S är Erica Nyström, tel. 08-519 557 35. Skriv ett personligt brev och bifoga en CV. Skicka din ansökan per e-post, senast den 27 maj till registrator@shm.se och märk ansökan med ref.nr. 211-461-2018 och skriv namn och ämne i ämnesraden.

Statens historiska museers uppgift är att främja intresset för historia och sprida kunskap om kulturarvet som myndigheten förvaltar och bevarar. I myndigheten ingår Historiska museet, Livrustkammaren, Kungliga Myntkabinettet, Skoklosters slott, Stiftelsen Hallwylska museet samt uppdragsverksamheten Arkeologerna. Myndigheten bedriver även museiverksamhet vid Tumba bruksmuseum. Vi ska vara attraktiva, angelägna och finnas lättillgängliga både i våra museilokaler, på våra utgrävningar samt digitalt.