Personal till visningsverksamhet och butik

Statens historiska museers uppgift är att främja intresset för historia och sprida kunskap om kulturarvet som myndigheten förvaltar och bevarar. I myndigheten ingår Historiska museet, Livrustkammaren, Kungliga Myntkabinettet, Skoklosters slott, Stiftelsen Hallwylska museet samt uppdragsverksamheten Arkeologerna. Myndigheten bedriver även museiverksamhet vid Tumba bruksmuseum. Vi ska vara attraktiva, angelägna och finnas lättillgängliga både i våra museilokaler, på våra utgrävningar samt digitalt.

Vi söker till Hallwylska museet under sommarsäsongen 2018

Personal till visningsverksamhet och butik
Tjänstgöring avser juli – augusti 2018. Helg- och kvällsarbete ingår enligt schema. Vi söker personal till visstidsanställningar på deltid, med varierande tjänstgöringsgrad på ca 60-90%.

Vi genomför en obligatorisk utbildning under våren.

Du är museets ansikte utåt och tar emot våra besökare. Du arbetar med olika arbetsuppgifter i den utåtriktade verksamheten – i vår entré och butik, är värd i museet och som guide.

Arbetsuppgifter
Som värd är uppgiften är att bemöta och vägleda besökarna samt att övervaka säkerheten i museets utrymmen. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för att museibesöket upplevs kvalitativt.

Som guide visar du museet för besöksgrupper i reguljära och bokade visningar. Vi sätter stor vikt vid en medvetenhet i historiebruk, och att kunna anpassa visningen till besökarna ur ett tillgänglighetsperspektiv.

I butiken informerar du om vårt pedagogiska utbud och butikens varor. Du ser till att besökarna får en givande upplevelse och blir väl bemötta. Vid dagens slut ansvarar du för kassarapportering, sammanställning och registrering av dagens besöksstatistik m.m.

Dina kvalifikationer:

  • Vi söker personer som har minst 40 hp/60 hp i etnologi, konstvetenskap och/eller angränsande kulturhistoriska ämnen
  • Ett utpräglat service- och säkerhetstänkande samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska

Meriterande:

  • Kunskaper i ett utomeuropeiskt språk
  • Erfarenhet av försäljning och kassaredovisning.

Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Myndigheten tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Ansökan
Upplysningar om tjänsten lämnas av intendent Emelie Höglund 08-402 30 92.
Facklig företrädare för Saco-S är Azmara Nigusse 08-402 30 81. Sacos ordförande är Nina Persson 08-519 556 51.

Välkommen med din ansökan, cv samt personligt brev, senast 2018-02-28 till Statens historiska museer, registrator@shm.se . Ange diarienummer 211-79-2018 på ansökan och skriv detta samt namn som ämne i ditt e-postmeddelande.